Om Mats

 
 
Med en yrkesstart inom reseindustrin följt av krögeri på Västerås Golfklubb tränades tidigt mitt ledarskap och min förståelse för människor och kommunikation.
Jag har verkat i olika operativa och kommersiella ledarroller både som anställd och som konsult, på Fritidsresor, Sportresor, SAS, Tallinksilja, American Express, Hilton och Scandic. 
Som utbildningskonsult har jag arbetat för Atoll AB och LövuddenAkademien.
Under 5 år arbetade jag med Toyota Sverige med bl a säljträning.
Inom IT-Hantverkarna Sverige bestod mina uppgifter av att rekrytera, skapa och genomföra en egen “School of sales”.
Organiserande, modererande och genomförande av Affärstorget som sedan 2012 är en pågående aktivitet där idrottsföreningar och kommuner skapar ömsesidiga affärsmöjligheter och möten för partners och företag.
 
Sedan 2000 har jag arbetat med individ-, grupp- och ledarutveckling i olika roller, branscher, geografier och uppdrag – alltid med fokus på att göra skillnad och att komma i mål men också att njuta av resan.
2015 startade min egen verksamhet ”Affärsnytta med Mats Bengtsson AB”, och idag är jag certifierad coach och erfaren handledare i att träna människors möjligheter att nå mer av sin inneboende potential. 
Här verkar jag i uppdrag som konsult, facilitator, mentor och coach som tillhandahåller utbildning och utveckling till individer, team och organisationer genom självmedvetet beteende. Jag lägger stor vikt vid att mäta effekt av utveckling.
 
Certifierad tränare med IPU Talent Insight.
Certifierad ZAPP-coach.
Certifierad och välutbildad NLP-coach.
Certifierad SDI, Feedback och förväntnings-konsult.
Certifierad NVC-tränare, (icke-våldsamt-kommunikationsformat) och effektiv kommunikation.
God erfarenhet av att arbeta med ”The Deming Circle” (PDCA-process) och A3-format.
 
Bonusinfo: Spanienälskande före detta elitbandyspelare som svingat golfklubban – från båda håll – i dryga 40 år.