Om Mats

Certifierad styrelseledamot (Styrelseakademien).
Certifierad tränare med IPU Talent Insight och Trimetrix EQ.
Certifierad ZAPP-coach.
Certifierad och välutbildad NLP-coach.
Certifierad SDI, Feedback och förväntnings-konsult.
Certifierad NVC-tränare, (icke-våldsamt-kommunikationsformat) och effektiv kommunikation.
God erfarenhet av att arbeta med ”The Deming Circle” (PDCA-process) och A3-format.
 
Med en yrkesstart och 15 år inom reseindustrin följt av arbete som Krögare på Västerås Golfklubb tränades jag tidigt i mitt ledarskap och utvecklade ett intresse och en förståelse för hur människors viljor, behov och kommunikation spelar roll i relationer.
Jag har verkat i olika operativa och kommersiella ledarroller både som anställd och som konsult, på Fritidsresor, Sportresor, SAS, Tallinksilja, American Express, Hilton och Scandic. 
Som utbildningskonsult har jag arbetat för Atoll AB och LövuddenAkademien.
Under 5 år arbetade jag med Toyota Sverige med bl a säljträning av hela återförsäljarkåren.
Inom IT-Hantverkarna Sverige bestod mina uppgifter av att rekrytera, skapa och genomföra en egen “School of sales”.
Organiserande, modererande och genomförande av ”Affärstorget” som en aktivitet sedan 2012 som fortsatt är pågående och en viktigare idag då man efter pandemin vill träffas ”live” igen och där idrottsföreningar och kommuner skapar ömsesidiga affärsmöjligheter och möten för partners och företag.
 
Sedan 2000 har jag arbetat med individ-, grupp- och ledarutveckling i olika roller, branscher, geografier och uppdrag – alltid med fokus på att göra skillnad och att komma i mål men också att njuta av resan.
2015 startade min egen verksamhet ”Affärsnytta med Mats Bengtsson AB”, och idag är jag certifierad coach och erfaren handledare i att träna människors möjligheter att nå mer av sin inneboende potential. 
Här verkar jag i uppdrag som konsult, facilitator, inspiratör, projektledare, mentor och coach som tillhandahåller utbildning och utveckling till individer, team och organisationer genom självmedvetet beteende.
Ska man utveckla en grupp måste man börja med individerna. Gruppen består ju utav dem, och idag har jag också ett digitalt verktyg (ZAPP®) där jag kan mäta mjuka värden ner på individnivå.
Jag lägger stor vikt vid att mäta effekt av utveckling. Insikten påverkar möjligheten intresset för utveckling och det tar oss mot våra uppsatta mål.
 
Bonusinfo: Spanienälskande före detta elitbandyspelare som svingat golfklubban, från båda håll, i dryga 45 år.